Vopsea Acrilică


Vopsea Acrilică

 

02-Definiţie

 

[Sursa Informativă: 

http://casa.acasa.ro/materiale/vopsea/vopsea-acrilica-14828.html ]

 

 

Spre deosebire de vopseaua alchidica, o vopsea acrilica are avantajul ca nu se ingalbeneste in timp. Aceasta stabilitate a culorii explica si pretul mai mare al vopselei acrilice. Din categoria vopselelor acrilice face parte si vopseaua lavabila.

Vopseaua acrilica poate fi aplicata pe suprafete de lemn, hartie, sticla, ceramica, plastic si este folosita cu succes pentru decorarea diverselor obiecte. De asemenea, gasesti pe piata vopsea acrilica pentru amenajarea interiorului si exteriorului unei case.

Inainte de a cumpara o vopsea acrilica, trebuie sa te gandesti pe ce suprafete o vei folosi. Exista vopsele acrilice potrivite doar pentru interior sau doar pentru exterior, altele destinate pentru decorarea sticlei sau ceramicii si unele care pot fi folosite atat pe lemn cat si pe metal.

O vopsea acrilica poate fi opaca, semi-transparenta sau transparenta, mata sau foarte lucioasa, in functie de preferintele tale.

Rasinile acrilice reactioneaza cu intaritori formand vopsele foarte lucioase si rezistente folosite si pentru vopsirea avioanelor, trenurilor, autobuzelor etc.

Vopseaua acrilica este ecologica si nu miroase urat. Are o aplicabilitate usoara si este elastica, proprietate care asigura o intindere uniforma.

O vopsea acrilica poate fi aplicata si peste vopsele vechi, inclusiv peste vopsele alchidice. Aceste vopsele se pot aplica cu pensula, rola sau prin pulverizare cu ajutorul pistolului de vopsit. Curatirea ustensilelor dupa aplicare se face foarte usor, cu apa, imediat dupa utilizare.

Un alt avantaj al acestui tip de vopsea este ca se usuca foarte repede si este rezistenta in timp.

Inainte de aplicarea unei vopsele acrilice, suprafata trebuie curatata si uscata foarte bine. Daca suprafata de vopsit are urme de grasime, pot aparea diverse probleme, urme inestetice sau diferente de nuanta in zona respectiva.

Daca vrei sa aplici o vopsea acrilica pe lemn, suprafetele trebuie slefuite in prealabil cu hartie abraziva cu minim doua tipuri de granulatie si sterse foarte bine de praf. Pentru lemnul expus la exterior este indicat sa aplici o vopsea acrilica in doua straturi.

 

[TEXTUL nu conţine diacritice]

 

[pentru articol, Drepturi Depline Rezervate ©Acasa Media]

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s